Waarom Business Control on Demand?

In de huidige tijd van toenemende beschikbaarheid van data is het belangrijk om ook wat met die data te gaan doen. Maar waar begin je dan? Hoe presenteer ik resultaten uit beschikbare data? Is de beschikbare data van voldoende kwaliteit

Business Control on Demand

Business Control on Demand zorgt voor een duidelijke set aan basis financiële rapportages, zodat data overgaat in (stuur)informatie.
Gewoon vanuit het grootboek zo beschikbaar op het scherm in vooraf gedefinieerde rapporten, onafhankelijk van uw ERP systeem.
Wij stoppen “de stekker erin” en kunnen de meest voorkomende informatie voor u op het scherm presenteren.
En periodiek maken wij meteen uw maandrapportage, op basis van een analyse van de (periode) cijfers.

Vanuit de praktijk beschikken wij over meer dan 30 jaar ervaring in business control, informatie voorziening en business intelligence (BI).
Vele branches en bedrijven hebben vergelijkbare vragen waar wij een passend antwoord op kunnen leveren.
Onze praktische insteek is gebaseerd op het leveren van (stuur)informatie waar u direct mee aan het werk kunt.
Maar ook meer specialistische rapportages behoren natuurlijk tot de mogelijkheden.
De basis is hierin uw grootboek, van waaruit wij de verschillende dwarsdoorsnedes voor u presenteren.

Het grootboek als basis vraagt wel iets van u op het gebied van inrichting en/of consistentie.
Moet u dan alles omgooien om gebruik te kunnen maken van Business Control on Demand? Nee zeker niet!
Maar het helpt wel als meteen bij het boeken een consistente manier gehanteerd wordt.

Verder combineren wij graag gemak, nut en noodzaak met duurzaam en praktisch.
Wij hebben een hekel aan in de file staan en kiezen dan liever voor een praktische (online) oplossing, dan dat wij uw en onze tijd verdoen met stilstaan.
Techniek kan ons immers zeer goed helpen, dus daar maken wij dan graag gebruik van. Enige nadeel hieraan, we weten dan niet hoe lekker uw koffie smaakt.

Eerste kennismaking

U heeft ons (of wij hebben u) gevonden via social media en/of via een aanbeveling van een andere klant. Wij nemen contact met u op en laten u middels een webinar of filmpje zien wat wij voor u kunnen betekenen. Kunt u nu al niet wachten, klik dan [hier] voor een sneak preview.

Zodra u na deze introductie enthousiast bent en roept “Dat wil ik ook voor ons bedrijf!” gaan wij voor u aan de slag met de voorbereidingen en plannen wij een dag om samen aan de slag te gaan. Een hele dag? Ja die blokken wij voor u in onze agenda, maar u heeft die dag tijd genoeg om uw reguliere werkzaamheden uit te kunnen voeren.

De eerste dag samenwerken

Wij komen op tijd bij u op locatie en genieten van een 1e kopje koffie, terwijl wij de voorbereidingen treffen voor deze dag. Mochten we een online afspraak hebben, dan bellen wij in op het afgesproken tijdstip. We starten met een kick-off van 30 min waarin we samen ervoor zorgen dat alle zaken beschikbaar zijn. Daarna gaan wij voor u aan het werk en zullen wij na 1,5 tot 2 uur de eerste resultaten aan u terug koppelen. Met uw feedback gaan wij vervolgens verder aan de slag en zullen we zo net voor de lunch een 2e moment kort overleggen over de voortgang. Daarna is het ons doel om rond 15.00 uur het eerste dashboard aan u te kunnen presenteren. Wij lopen samen door de verschillende opties en mogelijkheden, doen nog wat finetunen “on the spot” en maken het dashboard voor u beschikbaar op de beveiligde omgeving. Hiermee is stap 1 klaar voor gebruik.

Na deze dag hebben wij een duidelijk beeld van de mogelijkheden voor andere, wellicht meer specifieke, rapportages.
Deze kunnen daarna op verzoek toegevoegd worden aan de voor uw bedrijf relevante set van rapportages.
Uiteraard werken wij hierbij op basis van vooraf heldere afspraken en verwachtingen.

De voorbereidingen

We vertrouwen graag op techniek, maar dan zullen we er wel voor moeten zorgen dat de techniek weet wat er gedaan moet worden. Wij maken op onze beveiligde omgeving aparte mappen en structuren aan waar alleen u toegang toe heeft. De laatste technieken van Encryptie en MFA zorgen voor een beveiligde omgeving. Daarnaast zou het handig zijn als wij alvast wat voorbereidingen kunnen doen op basis van o.a. een grootboek rekening schema. Voor de dag op locatie is het aan te bevelen om vanuit uw Office 365 licentie al ten minste 1 user account te hebben in de Power BI applicatie, zodat wij ook live op jullie systeem het dashboard kunnen ontwikkelen en presenteren. Mocht dit nog een stapje te ver zijn geen nood, met een beschikbaar scherm of beamer kunnen wij ook prima uit de voeten.

De maand(en) erna

Op basis van uw agenda van de maandafsluiting maken wij, na de maandafsluiting, contact met uw administratie om het dashboard te kunnen vullen. Wij controleren vooraf of er in deze data geen bijzonderheden zitten en of bedragen aansluiten, zodat we volledig zijn. Na deze volledigheidscheck wordt uw dashboard gevuld en klaargezet voor analyse. Op basis van de actuals maken wij een analyse van de resultaten van de afgelopen periode, als ook een doorkijk naar de komende periode(s). Het geheel wordt, voorzien van aanbevelingen, voor u beschikbaar gezet op de beveiligde omgeving en op het vooraf afgesproken moment hebben wij met u een overleg over de rapportage(s).

Aanvullende mogelijkheden

De dienstverlening Business Control on Demand is te faciliteren per periode (maand of kwartaal). Wij spannen ons in om u te kunnen faciliteren in het ondernemen en u te voorzien van (stuur)informatie, tezamen met een onderbouwd advies. Hiermee heeft u feitelijk de onafhankelijk adviseur “met een druk op de knop” beschikbaar, Business Control “as a Service” zeg maar. Wij maken voor de rapportages gebruik van de uitgebreide mogelijkheden van Microsoft Power BI, maar ook andere BI tools behoren tot de mogelijkheden. Naast het aanleveren van (stuur)informatie en advies, kunnen wij u indien gewenst ook (interim) ondersteunen.

Diensten Business Control on Demand

Werner weet zich snel in te werken. Is integer, conscientieus en houdt te allen tijde het belang van de opdrachtgever in het oog. ~André Hartog, Director Irado N.V.

Maak een Afspraak

Tijd is een schaars goed voor ondernemers en moderne middelen te over, dus gemak dient de mens. Plan een online sessie of stuur mij een bericht via het contactformulier op de contactpagina.

Naar Contact